Scroll Top
IJslands water in bag-in-box verpakking
Handig, milieuvriendelijk en super lekker!
IJslands water met Lifjalla eco garantie, gebotteld en verpakt in belgië
Bij Lifjalla hoef je niet te kiezen tussen smaak, gezondheid of milieu. Wij kiezen er bewust voor om ons IJslands water te verpakken in technisch innovatieve bag-in-box verpakkingen. Die zijn duurzaam gefabriceerd, volledig recycleerbaar, compact stapelbaar, gebruiksvriendelijk en hygiënisch. En daar stopt het niet, want we leveren ook bijkomende inspanningen op het vlak van duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen. Dat we het milieu respecteren en er alles aan doen om de planeet te beschermen, is onze transparante eco garantie aan jou.
Lifjalla wordt gebotteld en verpakt in België (Ieper).
Bewuste keuze voor bag-in-box verpakkingen

Dat we Lifjalla water in niet in plastic flessen bottelen, maar wel in bag-in-box verpakkingen is niet toevallig. Dit technisch doordachte verpakkingstype biedt immers significante voordelen voor onze klanten, productkwaliteit en planeet.

1. Milieuvriendelijk & duurzaam
Recycleerbare materialen

De kartonnen buitenkant van de bag-in-box verpakking is gemaakt uit FSC-gecertificeerd golfkarton afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Eens je karton IJslands water op is, volstaat het om de volledig recycleerbare kartonnen doos samen te vouwen en deze mee te geven aan de papierophaling. Geen gedoe, geen zwerfvuil en een pak minder plastics in onze natuur! De flexibele binnenzak is gemakkelijk uitneembaar zodat je die ook kan sorteren bij het recycleerbare plasticafval. Die zak is trouwens BPA-vrij waardoor er geen Bisphenol-A in het grondwater lekt tijdens het recyclageproces.

Compact te transporteren

Ook opslag en wegtransport verloopt een pak milieuvriendelijker met compact stapelbare bag-in-box verpakkingen dan met flessen. Zowel wat het transport van de verpakkingsfabrikant naar onze afvulinstallaties betreft (dozen plat gevouwen vervoerd) als voor de gevulde waterboxen naar onze eindklanten (stapelbaar en dus plaatsbesparend).

Minder verpakking en minder verspilling

De combinatie van een lange bewaartermijn met de optie om per glas te consumeren, zorgt tenslotte ook voor een pak minder voedselverspilling. Dat we niet per liter, maar enkel per 5 of 10 liter verpakken vermindert intussen ook de berg verpakkingsmateriaal aanzienlijk.

2. Optimale bescherming productkwaliteit

Binnen in de kartonnen bag-in-box zit een gesloten systeem om de smaak, mineralenbalans en het zuurstofgehalte optimaal te bewaren. De flexibele en hygiënische zak beschermt je natuurzuivere IJslands water immers tegen licht, lucht en vervuiling. Wist je dat je Lifjalla waterbox twee jaar houdbaar is zonder kwaliteit- of smaakverlies?

3. Handig & kindvriendelijk

Natuurlijk is dat geïntegreerde tapkraantje veel leuker dan een klassieke draaistop. Wie weet ga je daarom wel net iets vaker je glas bijvullen… Ook voor kinderen is het tapkraantje veel leuker én handiger, want nu kunnen ze zelf, zonder hulp en zonder lekken, hun glaasje water vullen.

Praktische verpakkingsinformatie
Lifjalla 5 liter
Lifjalla 10 liter
Inhoud 5 liter 10 liter
# BIB / omverpakking
4 2
# BiB / pallet
152 72
Wat we nog meer doen om onze planeet te beschermen
  • Minder CO2-uitstoot door IJslands water in grote bulklading per zeeschip naar België te transporteren in plaats van het water eerst aan de bron te bottelen en verpakt te vervoeren.
  • Het Lifjalla hoofdkwartier is voorzien van allerlei energiebesparende technologieën zoals een groot aantal zonnepanelen dat onze elektriciteitsbehoefte bijna volledig voorziet.
  • Hoe minder ritten, hoe beter. Daarom moedigen we Lifjalla verkopers aan om zoveel mogelijk per volle pallet te bestellen met aantrekkelijke volumekortingen.
  • Door Lifjalla water niet per liter te verpakken, maar wel per 5 of 10 liter sparen we een hele hoop verpakkingsmateriaal uit en verkleinen we de afvalberg aanzienlijk.
Smaakt naar meer?

Vind een Lifjalla handelaar in jouw buurt of bestel je natuurzuiver IJslands water voor thuis of op kantoor online via lifjallashop.be.

Lifjalla® hoofdkantoor
Veurnseweg 528
8906 Elverdinge (België)
T +32 498 10 17 42
info@lifjalla.be

Lifjalla is een merknaam van Elementi nv (BE 0841.500.536)
Developed with the support of
Flanders Investment & Trade