Scroll Top
Natuurlijk zuiver water uit IJsland
De ongeëvenaarde puurheid van Lifjalla, dat smaakt!
Zuiver water van aan de bron tot in je glas
IJsland is betoverend mooi en dat is vooral te danken aan de onbezoedelde natuur. Dit verklaart meteen waarom het natuurlijk zuiver water uit IJsland een opvallend zachte en bekroonde smaak heeft die je ook onmiddellijk bij Lifjalla herkent.
De reis van dit natuurlijk zuiver water
De IJslandse bron

Met haar 935 m2 is de Langjökull glacier de op een na grootste gletsjer van het IJslandse hooggebergte. Op het dikste punt is het gletsjerijs hier wel 580 meter dik! Daaronder liggen enkele actieve ondergrondse vulkanen en eeuwenoude basaltlagen.

Het kristalheldere smeltwater van de Langjökull gletsjer sijpelt traag doorheen die mineraalrijke ondergrond. Tijdens deze reis wordt het gletsjerwater verder gefilterd en neemt het water mineralen op die haar watersmaak en droogrest voorgoed bepalen. Pas tientallen jaren later verschijnt het gletsjerwater terug aan de oppervlakte in de havenstad Hafnarfjordur.

Lokaal gebotteld in België

Om de ecologische voetafdruk maximaal te beperken, bottelen we Lifjalla water niet bij de bron in Hafnarfjordur. Voor overzees transport naar België is zeevracht in grote bulkladingen gewoon veel interessanter.

In het Lifjalla hoofdkwartier in Elverdinge bij Ieper filteren we het IJslandse water nog twee keer om 100% zuiverheid te garanderen. Na een mechanische membraanfiltering om de laatste onzuiverheden te verwijderen, volgt een tweede UV-filtering om natuurlijke algenvorming tegen te gaan. Daarna bottelen we het Lifjalla water in slimme bag-in-box verpakkingen die de unieke watersmaak en gezonde mineralenbalans optimaal conserveren.

Op weg naar jou

Vanuit de Lifjalla thuisbasis in Ieper vertrekken de Lifjalla bag-in-boxes naar lokale handelaars in de hele Benelux. Die handelaars kopen Lifjalla water doorgaans per pallet aan zodat we ook deze transporten zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk kunnen organiseren. Hoe minder ritten hoe beter! Ook thuisleveringen van online bestellingen via Lifjallashop.be groeperen we maximaal in optimale routes.

Wist je dat …
  • Skiën, glacier tours, ijsgrotten bezoeken, baden in natuurlijke warmwaterbronnen, … Ook qua toerisme heeft de Langjökull gletsjer heel wat te bieden!
  • Hafnarfjordur met slechts een kleine 30.000 inwoners toch de op twee na grootste stad in IJsland is? Enkel de hoofdstad Reykjavik en Kópavogur tellen meer inwoners.
  • Onze slim ontworpen bag-in-box verpakking beschermt je Lifjalla water zo goed dat je het drinkwater tot wel 2 jaar kan bewaren zonder smaakverlies!
Wat met het milieu?
Bij Lifjalla doen we er alles aan om zo ecologisch verantwoord mogelijk te produceren. Benieuwd wat we doen om onze planeet te beschermen?

Lifjalla® hoofdkantoor
Veurnseweg 528
8906 Elverdinge (België)
T +32 498 10 17 42
info@lifjalla.be

Lifjalla is een merknaam van Elementi nv (BE 0841.500.536)
Developed with the support of
Flanders Investment & Trade